Trainen met Impact, Fun & Resultaat

Online trainen

We kunnen er niet meer omheen. Online trainen is normaal geworden. Voor ervaren trainers die deze nieuwe realiteit erkennen en ook online effectieve trainingen willen geven, is er nu de Train-de-trainer Online Trainen.


Online trainen vraagt om aanpassing van de medewerkers, de organisatie en van jou als trainer. Wij geven een workshop online trainen. In deze workshop willen trainers inspireren.


Waar gaan wij mee aan de slag:


  • Workshop inspireert en daagt uit tot het bedenken en experimenteren met nieuwe werkvormen
  • Hoe kunnen we deelnemers activeren en actief betrekken bij de training
  • Waar moet je aan denken als je een online training / Workshop gaat maken


Na de workshop hebben de deelnemers diverse werkvormen meegekregen die ze kunnen inzetten bij online trainen.


De workshop duurt ongeveer 2 uur, wij hebben een minimum van 4 en een maximum van 8 deelnemers per keer.


Hierbij alvast de basis regels voor online trainen


MET STIP OP 1.
Het gaat om de boodschap niet om de techniek.
Dus bedenk van te voor heel goed…wat is mijn boodschap en hoe wil ik dat ze dit in de praktijk gaan toepassen.


Online voorbereiding
In een les op afstand is voorbereiding cruciaal. In de klas kun je als docent varen op de ervaring die je hebt. Je weet welke werkvormen werken, op welke manier je onderwerpen uit moet leggen en je kunt spelen met de aandacht van de klas. Online is dit compleet anders. Daarnaast zitten er twee beeldschermen tussen jou en je deelnemers. Hierdoor zal je de verschillende werkvormen moeten plannen, en van te voren testen. Weet je zeker of elke deelnemer om kan gaan met Teams? Heb je de breakout-functie al getest van te voren? Hoelang duurt de instructie? Hoe ondersteun je de instructie? Heb je voldoende afwisseling? Belangrijke vragen die je moet kunnen beantwoorden voordat je de les begint.


Beperk de inhoud
Mag je online nieuwe dingen uitleggen? Natuurlijk! Maar beperk je wel in de hoeveelheid nieuwe inhoud. In de klas is het al lastig om een groep lange tijd geboeid te houden met nieuwe informatie. Wanneer er te veel nieuwe kennis ingebracht wordt ontstaat er een ‘cognitieve overbelasting’. Online speelt dit ook! Sterker: door het beeldscherm zijn we ook nog eens gewend dat informatie veel sneller gepresenteerd wordt. Beperk de inhoud en zorg voor afwisseling. Idealiter kun je nieuwe informatie vertellen in stukjes van 5 tot 7 minuten. Meer? Dan is de kans op afhaken steeds groter. Kies dan voor het opnemen van een video: zo kunnen deelnemers dit zelf terugkijken, pauzeren en herhalen.


Durf te experimenteren
Online lessen zijn echt anders dan in een training. Als trainer zal je dus een nieuw palet aan vaardigheden moeten verzamelen. Dan ontkom je er niet aan om te experimenteren. Fouten maken hoort erbij, want een les 1-op-1 nabootsen is echt niet mogelijk. Kortom: je zult zelf veel gaan leren de komende tijd
Mocht je meer informatie willen óf een workshop door ons laten verzorgen bel dan met 06 - 300 11 11 1


Online Workshop
Documenten voor online workshop
Microsoft_Teams_-Online_vergaderen_met_collega_s kopie.pdf (605.5KB)

Wij werken o.a. voor:

Wij bellen u graag terug!

 
 
 
 
 
 
 

* verplichte velden